Boris is weer terug
12-05-2022
GEREPAREERD EN DUURZAMER UITGEVOERD

Boris is weer terug

Donderdagmiddag werd na maanden afwezigheid mammoet Boris weer op zijn plekje geplaatst in het park Scholtenshof achter het gemeentehuis. Vandalisme en weersinvloeden hadden het kunstwerk zodanig aangetast dat reparatie nodig was. In haar atelier in Hoofddorp heeft kunstenares Saske van den Eerden het beeld grondig hersteld en van een nieuwe, hardere laag voorzien.
 

Duurzamer

“Boris is nu duurzamer en steviger. Het heeft lang geduurd, maar het vroeg ook gewoon tijd om het zorgvuldig te doen”, zegt Mieke Aitink van de Stichting Boris. De stichting werd gevormd rondom de Bornse kunstenaar Patrick Josso, die tekende voor het ontwerp van het kunstzinnige eerbetoon aan de wolharige mammoet die in 1996 bij graafwerkzaamheden in de Stroom Esch is gevonden werd. Met veel hulp en donaties uit de gemeenschap kwam Boris er uiteindelijk in 2017 en werd met veel enthousiasme ingehaald.
 

“Ik ben blij dat hij er weer is”, meldt wethouder Martin Velten. “En dat we dit in goede harmonie met de Stichting Boris hebben kunnen doen. Boris spreekt vooral kinderen aan en dat is mooi om te zien, want kunstwerken zijn er niet alleen voor volwassenen.” De gemeente heeft voornamelijk een faciliterende rol gehad bij de reparatie. “De gemeente heeft een beetje bijgedragen, maar het is vooral de stichting zelf die de middelen bij elkaar heeft gekregen.”
 

Donaties

Mieke Aitink: “Zonder donaties hadden we dit niet kunnen doen. We hadden nog wel wat in kas, maar zonder hulp van de Rabobank, de Kringloop, de gemeente en de firma Howden, die de materialen heeft geschonken, was het niet gelukt. We hopen dat het publiek het waardeert en Boris weer komt opzoeken!”
 

Het park werd speciaal voor Boris opnieuw ingericht. Inmiddels zijn er weer nieuwe ideeën voor de Scholtenshof. Er zijn plannen om het Baken van Borne er een plek te geven en daar het park op aan te passen. “Maar dat zijn nog lange-termijnplannen. Als dat doorgaat, dan zou Boris eventueel verplaatst kunnen worden, maar hij houdt in ieder geval een plekje in dit park.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina
HS — 13 mei 2022
Super leuk om weer met mijn kleinkind er even heen te gaan En nu blijf er met je vingers af laat Boris met rust En laatBoris hier staan die staat in het groen op zijn plek En straks niet van die domme koppen van bekende Borne naren daar zit toch niemand op te wachten hang die lekker in het kulthur huis hangen ze droog Maar Boris moet BLIJVEN

Wereldster Nena doet Hertme aan

De concerten in het openluchttheater zijn een groot succes. De ene na de andere topartiest...
01-09-2024

Tien jaar Bløf in Hertme

Voor de tiende keer is Bløf te zien en te horen in het openluchttheater Hertme. Dit werd...
31-08-2024

Orgel en blokfluit: hoe kan dat samengaan?

Het is het derde lunchconcert in de reeks van vier en voor het vierde jaar dat de Protestantse...
21-08-2024

Kijken in de gang van het verleden en naar de...

Na zestien jaar sluit Liesbeth Hassink de deur van het voor haar zo dierbare museum...
15-08-2024

Een muzikale zomeravond

Het is vandaag hun vierde optreden. De drieënveertig jonge musici van het Ricciotti...
06-08-2024

Liesbeth Hassink stopt als directeur...

Liesbeth Hassink stopt aan het eind van deze maand als directeur van het Bussemakerhuis. Ze...
01-08-2024