Beekparkfestival laat wijk weer bruisen
SPORT, SPEL EN ANDER VERMAAK OP ZATERDAG 11 JUNI IN DE BORNSCHE MATEN

Beekparkfestival laat wijk weer bruisen

De Bornsche Maten heeft er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 11 juni is het dan toch zover: de tiende editie van het grote Beekparkfestival. Een jaarlijks hoogtepunt voor jong en oud, waarin de wijkbewoners elkaar ontmoeten, het op tal van (sportieve) vlakken tegen elkaar opnemen en aan het eind van de dag hun ervaringen delen tijdens het grote avondfeest. Merijn Tijhuis, een van de mensen die namens de wijkraad is belast met de organisatie ervan, is verwachtingsvol. “Na twee jaar mogen we weer. Dit betekent dat het Beekpark over vier weken zal worden omgebouwd tot een waar evenemententerrein, met feesttent, storm- en buikschuifbaan, voldoende eet- en drinkgelegenheden en natuurlijk muziek. We hopen ook dit keer weer talrijke wijkbewoners een heel leuke dag te bezorgen.”

 

Zeskamp kinderen
De dag begint traditiegetrouw met een grote kinderzeskamp. Vanaf 10.30 uur strijdt de jeugd op het groen en in en om het water om de bekende ‘eeuwige roem’ en natuurlijk de grote bokaal. Het spectaculair opgebouwde spellencircuit staat garant voor veel vermaak en een grote dosis spanning. Zo gaan de kinderen met elkaar de uitdaging aan op de buikschuif- en rodelbaan, is er het aloude zaklopen en proberen ze klimmend of kruipend de overkant van de beek te bereiken. Na een korte lunchpauze worden rond 13.30 uur de zeskampactiviteiten hervat. Teams (bestaande uit 6 tot 8 kinderen) die zich willen inschrijven kunnen zich nu al aanmelden via de website van de wijkvereniging.

 

Nieuw: volleybaltoernooi voor (jong)volwassenen

Helemaal nieuw in het programma is het volleybaltoernooi, vooral bedoeld om ook de (jong) volwassen bewoners van de wijk een sportieve uitdaging te bieden. Vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur gaan de teams in twee poules (van 12 tot 18 jaar en vanaf 18 jaar) met elkaar de strijd aan om de zich de allereerste volleybalkampioen van het Beekparkfestival te kunnen noemen. Ook hiervoor geldt dat de inschrijving inmiddels is geopend.

 

Merijn Tijhuis ten slotte: “Met dit programma, dat ‘s avonds vanaf 20.00 uur wordt afgesloten met een groot avondfeest voor alle wijkbewoners in de grote tent, waarbij een dj de goede sfeer nog eens extra gaat aanwakkeren, hopen we een geslaagde editie neer te zetten. De wijk gaat weer bruisen. Niet alleen via dit Beekparkfestival trouwens, want komende zondag is er vanaf 10.00 uur ook al de hernieuwde Bornsche Maten Loop.” Voor het festival op 11 juni is de wijkraad overigens nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die een deel van de dag willen helpen om alles in goede banen te leiden. Aanmelden kan via info@wijkraadbornschematen.nl. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Brand in schuur aan Hertmerweg

Rond 21.10 uur vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de...
19-07-2024

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024