Voor eigenaar Grotestraat-panden is de maat vol
OPLOSSING LIJKT NOG VER WEG

Voor eigenaar Grotestraat-panden is de maat vol

Sinds enkele dagen prijkt een groot spandoek aan de gevel van de dichtgetimmerde woningen aan de Grotestraat. ‘Met dank aan het college van B&W voor 20 jaar leegstand’ luidt het veelzeggende opschrift dat eigenaar Frans van Schoot erop heeft aangebracht en een samenvatting vormt van zijn jarenlange onvrede over de handelwijze van de gemeente Borne inzake zijn plannen voor de woningen.
 

“Ik heb inmiddels 1.400 brieven aan correspondentie en drie keer een bouwplan ingediend. Maar als ik te kritisch ben, wordt het niet in behandeling genomen. Overal in Borne wordt met miljoenen gesmeten. Denk aan de Eschschool die verkwanseld is, de soap rond het AZC en nu weer de plannen voor het nieuwe Huis van Borne. Dit kan toch allemaal niet zo zijn? Dit is gewoon onbehoorlijk bestuur! Ik heb er in elk geval geen enkel vertrouwen meer in. Mijn kreet op het spandoek kun je dan ook lezen als een cynisch ‘Hartelijk bedankt, ga zo door’. Ik hoop dat mensen tijdens de komende verkiezingen gaan nadenken.”
 

Reactie wethouder Michel Kotteman

Gevraagd naar de kant van de gemeente in deze kwestie vertelt wethouder Michel Kotteman zich een plan te kunnen herinneren van acht jaar geleden. “Daar was onder andere 400 m2 winkelruimte in voorzien. Maar wij hebben in Borne al jaren het beleid om detailhandel te concentreren in het kernwinkelgebied en zoveel mogelijk uit de periferie naar het centrum te krijgen, om leegstand te voorkomen. Dat is nog steeds het geldende beleid. We hebben in Borne een overschot aan oppervlakte winkelruimte. Als er een aanvraag is voor winkels buiten het centrum, dan zijn natuurlijk uitzonderingen mogelijk. Bijvoorbeeld toen de Nettorama iets wilde uitbreiden. Maar in dit geval ging het om een verdriedubbeling van de winkelfunctie en daar wilden we geen medewerking aan verlenen.”
 

Volgens Kotteman zijn er nog steeds wel gesprekken gaande, maar lijkt een compromis vooralsnog ver weg. Onlangs werd er van de zijde van de gemeente geopperd om te bekijken of er wellicht een combinatie mogelijk zou zijn met de herbouw van het naastgelegen pand van bloemenzaak Erica. “Kom dan met een praatplaat en dan kijken we hoe we bij elkaar kunnen komen en er iets moois van te maken. Want natuurlijk is het ook ons een doorn in het oog dat het er al zo lang zo bij staat.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Johan — 25 feb 2022
Tja een nieuw stadhuis in het centrum van Borne kan ook echt niet. Bouw het om naar een overdekt winkelcentrum en verplaatst het stadhuis naar Hengelo. Past volledig in het beleid...
Joanne — 25 feb 2022
Inderdaad, het dichtgetimmerde pand aan de Grotesteaat is geen gezicht.
De gemeente laat het liever verpauperen dan dat iemand er iets mee wil doen.
Jammer!
Lichtgeel hesje — 25 feb 2022
Misschien kan deze ' betrokken' Wethouder ook nog even de definitie geven waar het centrum volgens hem begint en eindigt, hoezo koker visie?? Niet alles in Borne draait namelijk om het Rheineplein lijkt me....
Marion — 24 feb 2022
Nog een sportschool in het centrum van Borne erbij moet toch wel kunnen! ?
Ruud — 24 feb 2022
Wethouder heeft het over een plan van 8 jaar geleden.
Dat plan moet dan nog maar eens goed worden bekeken na alle nieuwbouw in de Bornsche Maten en wat er nog bij gaat komen.
Waarom juist niet alle drukte een beetje spreiden en niet alles concentreren op weinig vierkante meters?

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024

Jan Meijerink wordt de nieuwe gemeentesecretaris

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Borne heeft besloten om Jan Meijerink te...
27-06-2024