Twente Board haakt aan bij BasisLabs
14-12-2021
HANDTEKENINGEN VOOR VERDERE VERANKERING GEZET IN KULTURHUS

Twente Board haakt aan bij BasisLabs

Al enkele jaren is Tetem in de regio actief met het ontwikkelen van zogenaamde Maakplaatsen. Plekken in bijvoorbeeld bibliotheken en kulturhusen waarin kinderen en volwassenen zich op speelse wijze kunnen verdiepen in technologie, digitalisering en maakprocessen. Ook in Borne is Tetem inmiddels geen onbekende meer.

 

Vanaf vandaag wordt daar een nieuwe professionele loot aan toegevoegd: het BasisLab; een kleinschalig laboratorium in alle 14 Twentse gemeenten, waarin mensen kunnen werken met niet alledaagse beschikbare technieken, zoals 3D printers, plotters en borduurmachines. Twente Board ondersteunt het initiatief met een bijdrage van 98.000 euro. In het Kulturhus werden dinsdagmiddag de noodzakelijke handtekeningen gezet.
 

Uitgebreid lab in eigen dorp of stad

Wilja Jurg, directeur van Tetem, hierover: “Het is belangrijk om creativiteit bij kinderen en jongeren te stimuleren en ze in aanraking te brengen met nieuwe technologieën. In zo’n uitgebreid lab in je eigen dorp of stad ontwikkel je makkelijker een maker-mindset en belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Dit helpt om je staande te houden in een snel veranderende maatschappij. Ook kun je in het BasisLab je eigen interesses en talenten ontdekken, op grond waarvan je keuzes kunt maken voor een toekomstige studierichting.”
 

John van der Vegt (foto in de tekst), bestuursvoorzitter van het ROC van Twente en namens Twente Board de medeondertekenaar, beaamt het belang van een verdere ontwikkeling op dit gebied. Twente is al een regio met veel maakindustrie en wat dat betreft vergelijkbaar met Brainport Eindhoven. Op die weg moeten we intensief doorgaan en daarom is het fijn dat dit BasisLab in samenwerking wordt opgepakt.” Ook wethouder Martin Velten laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Het is belangrijk dat we jonge onderzoekers helpen hun weg te vinden en daarom vind ik deze samenwerking ook een prima ontwikkeling. Niet zozeer alleen vanwege de financiële ondersteuning, maar zeker ook vanwege het maatschappelijk belang dat hieraan wordt toegekend.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wereldster Nena doet Hertme aan

De concerten in het openluchttheater zijn een groot succes. De ene na de andere topartiest...
01-09-2024

Tien jaar Bløf in Hertme

Voor de tiende keer is Bløf te zien en te horen in het openluchttheater Hertme. Dit werd...
31-08-2024

Orgel en blokfluit: hoe kan dat samengaan?

Het is het derde lunchconcert in de reeks van vier en voor het vierde jaar dat de Protestantse...
21-08-2024

Kijken in de gang van het verleden en naar de...

Na zestien jaar sluit Liesbeth Hassink de deur van het voor haar zo dierbare museum...
15-08-2024

Een muzikale zomeravond

Het is vandaag hun vierde optreden. De drieënveertig jonge musici van het Ricciotti...
06-08-2024

Liesbeth Hassink stopt als directeur...

Liesbeth Hassink stopt aan het eind van deze maand als directeur van het Bussemakerhuis. Ze...
01-08-2024