Streekproducten zijn steeds meer in trek en de trend richting lokaal en biologisch tekent zich steeds sterker af. Maar hoe komt aanbod en vraag het beste bij elkaar? Wat is daarvoor nodig? Het zijn het soort vragen waarop Gerben van der Meer, student Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness aan de Aeres Hogeschool Dronten, antwoord hoopt te krijgen. Gerben loopt momenteel stage bij de Zenderense Es, het landbouwbedrijf van Arjen en Winny van Buuren, pioniers op het gebied van natuurinclusieve en biologische teelt.
Enquête
In zijn afstudeerfase gaat Gerben onderzoeken waar de behoeftes liggen. “Daarvoor ga ik naar lokale horeca en retailers, maar ik zou ook graag van de consumenten willen weten hoe zij denken over lokaal inkopen en een verantwoorde lokale economie.” Middels een enquête kan iedereen zijn of haar mening geven en Gerben hoopt dat veel mensen uit Borne, Hertme en Zenderen dit gaan doen.”
“Het zou kunnen zijn dat consumenten het aanbod op een andere plek willen, misschien langer houdbaar of dat het verhaal achter het product beter verteld moet worden. De bedoeling is dat met de resultaten gewerkt kan worden aan het beter bereiken van de klant en vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.”
De resultaten van het onderzoek zullen te zijner tijd ook via BorneBoeit gepubliceerd worden.
Naar de vragenlijst (invultijd ongeveer 5 minuten)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.