Confetti bij nieuwbouw Reigershof
01-09-2021
FEESTELIJK INHAALMOMENT VOOR 12 ASPIRANT-BEWONERS VOORMALIGE EEGA-LOCATIE

Confetti bij nieuwbouw Reigershof

“We zijn te laat voor de start en te vroeg voor de oplevering,” Zo verontschuldigde voormalig directeur Jaap van Rijsten van projectontwikkelaar Vazet zich woensdagmiddag tijdens de feestelijke bijeenkomst voor de toekomstige bewoners én bouwers van de twaalf levensloopbestendige woningen op de voormalige EEGA-locatie. “Vandaar dat we nu maar kiezen voor een feestelijk inhaalmoment, waarin u met elkaar kunt kennismaken en een kijkje kunt nemen bij de voortgang van de bouw.” De woningen zullen naar verwachting in december/januari worden opgeleverd.
 

Het project

Het project De Reigershof in de driehoek Oude Almeloseweg, Reigershof en Dikkerslaan omvat drie vrijstaande woningen, acht hoek- en twee-onder-één-kapwoningen én een tussenwoning. Alle woningen hebben de slaapkamer en badkamer op de begane grond, zijn gasloos en standaard voorzien van vloerverwarming. Een goede isolatie en driedubbele beglazing zorgen samen met een ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor een comfortabele en duurzame energievoorziening.
 

‘Een mooi project op een fraaie plek’

De projectontwikkelaar sprak zijn dank uit voor de voortvarende wijze waarop de bouw gestalte krijgt. “De bloemen komen pas bij de finish, maar de complimenten zijn nu al op hun plaats.” Ook de toekomstige bewoners feliciteerde hij met hun nieuwe aanwinst. “De woningen waren in een mum van tijd verkocht, de belangstelling was vele malen groter”, zo zei hij.

 

Ook wethouder Martin Velten sprak zijn waardering uit. "Dit is een mooi project op een fraaie plek in een gemeente dat het mooie van een dorp én het mooie van een stad in zich verenigt. Ik wens u hier een hele goede tijd toe en hoop dat u allen ver over de 100 jaar wordt om zo nog heel lang van deze levensloopbestendige woningen te kunnen genieten.”
 

Om het inhaalmoment een officieel tintje te geven mocht de wethouder daarna op de rode knop drukken waarna een confettikanon bij de woningen voor een kleurrijke knal zorgde. De toekomstige bewoners konden vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek en een blik werpen in en rond hun toekomstige woning. (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 02 sep 2021
Ik had er graag zelf willen wonen, tot de man met de hamer vooral fysiek, langskwam en ik mijn droomhuis op dit mooiste plekje in Borne moest opgeven. Ik wens alle nieuwe bewoners toe dat ze de inspiratiebron van EEGA, ook mogen beleven en met elkaar een fijn geheel mogen maken in voor - en tegenspoed.

Opbrengst inzamelingsactie Melbuul'n Runners...

De Melbuul’n Runners, een groepje van mannen uit Borne en Hengelo, rijden deze week de...
29-08-2024

Mindfulness voor kinderen en hun ouders

ADVERTORIAL. Heb je een kind met aandachtsproblemen, ADHD, of autisme? Ontdek de MYmind training...
29-08-2024

Creatief houten vervoer in Hertme

Het is ieder jaar weer een groot succes: het houtdorp in Hertme. Jaarlijks worden er de meest...
23-08-2024

Vroeg uit de veren voor plastic afval

Er zit veel te veel rotzooi in de oranje verzamelcontainers die er niet in thuishoort. De...
21-08-2024

In naam van de Keizer

Vandaag, 15 augustus 2024, wappert de Nederlandse driekleur op de gemeentetoren in Borne....
15-08-2024

Nieuw: Ontmoeting op zondag

Voor alleenstaanden is de zondag soms een moeilijke dag om door te komen. Vanaf 8 september...
09-08-2024