Meer dan een half jaar kon het niet; gezellig een drankje drinken op het terras. En dat werd node gemist door velen. Nu het dan eindelijk weer kan stroomden de terrassen dan ook vol. Het was er dan ook prachtig weer voor. Het aanzien van het centrum, waar je de afgelopen maanden een kanon kon afschieten, was meteen een heel andere. Gezelligheid, vrolijkheid en reuring. Wat ziet dat er toch direct anders uit!
Kritische noot
Tot 18.00 uur wel te verstaan, met nog steeds de nodige coronavoorschriften. Volgens David Pauka van Roast It allemaal voor de horecaondernemers een druppel op de gloeiende plaat. “Voor die paar uurtjes kan het niet uit. Maar ja, ik verlies liever een beetje geld op deze manier dan geld verliezen met zoals het voorheen moest. We hebben de mensen gewoon gemist!”
En ook Huub Leushuis van Bliss is niet onverdeeld gelukkig. Natuurlijk, de gezellige gesprekjes, de dolletjes met vaste gasten, ook dat doet allemaal weer goed. “Maar ik snap dus niet waarom ze niet gewoon tot bijvoorbeeld 20.30 uur de terrassen open laten gaan. Met handhaving van de avondklok voor een maandje langer zorg je ervoor dat mensen wel op tijd vertrekken en het zou voor ons horecaondernemers heel veel schelen.”
Voorlopig moeten we het er allemaal mee doen. En voor veel mensen is het toch een verademing. “De achtertuin is gewoon niet zo gezellig. Daar mis je de mensen die voorbij komen en de toevallige gesprekjes”, aldus een klant die zich het biertje goed liet smaken. (RH/AJ)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.