Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad Borne
18-04-2021
PROEFZWEMMEN EN AFZWEMMEN KUNNEN DOORGANG VINDEN

Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad Borne

Vrijdagmiddag werd zwembadmanager Tom ter Bruggen blij verrast door een telefoontje van collega’s van het zwembad in Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal. Men had gehoord van de onfortuinlijke pech van het Bornse zwembad, waar negen dagen geleden een leiding sprong en de machinekamer onder water liep. Men kon zich verplaatsen in het verdriet van de kinderen die nu alweer moesten wachten om hun felbegeerde zwemdiploma te halen na er toch zo lang voor geoefend te hebben. De Bornse kinderen waren welkom in Oldenzaal!
 

'Teleurstelling op teleurstelling'

Ter Bruggen sprong zowat een gat in de lucht van blijdschap. “Er zijn kinderen bij die al vanaf november vorig jaar wachten om af te kunnen zwemmen. Eerst werd het uitgesteld door de renovatie, toen moest het zwembad dicht vanwege corona en nu kwam daar de leidingbreuk nog eens overheen. Teleurstelling op teleurstelling voor deze kinderen!”

 

Er hoefde dan ook niet lang nagedacht te worden of er van het mooie aanbod uit Oldenzaal gebruik gemaakt zou worden. “We zijn snel gaan schakelen met het team en hebben de ouders gebeld van de kinderen die voor hun A- of B-diploma op konden gaan.”
 

En zo plonsden 120 blije kinderen deze zondagmorgen het water in bij de Vondersweijde voor de laatste oefenronde, het proefzwemmen. Ze werden in Oldenzaal opgewacht door de Bornse zwembadmascotte Krokobill. Volgende week zondag gaan de kinderen voor het ‘echie’ en ligt dat felbegeerde diploma dan toch eindelijk voor het grijpen.
 

Voortgang reparatiewerkzaamheden

Of het afzwemmen in Oldenzaal of in Borne zal plaatsvinden is nog even de vraag. “Ze gaan in ieder geval afzwemmen”, verzekert Ter Bruggen. “In Oldenzaal of – als het even kan – in Borne.” Dat laatste hangt af van de snelheid waarmee de reparaties worden uitgevoerd. “Negentig procent van de onderdelen is binnen, maar vanwege corona duurt het allemaal wat langer voordat we alles binnen hebben wat nodig is voor het herstel aan de pompen. We hopen in de loop van volgende week weer open te kunnen gaan, maar ik kan er nog geen datum aan verbinden. Het is allemaal nog onzeker.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Seizoensopener Zenderen Vooruit

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
26-09-2024

BZSV verliest eerste wedstrijd

BZSV de Blauwwitters is er niet in geslaagd om tijdens de eerste competitiewedstrijd de punten...
23-09-2024

Uitstekende competitiestart voor BVV Borne

BVV Borne is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen in de vijfde klasse A Oost. De ploeg van...
23-09-2024

NEO opent competitie met gelijkspel

In een erg leuke wedstrijd in een hoog tempo kon NEO een 2-0 voorsprong helaas niet over de...
22-09-2024

Seizoensopener B.V.V. Borne

Met het voetbalseizoen dat op het punt van beginnen staat vragen we ons af hoe het de eerste...
18-09-2024

NEO bekert door ondanks forse nederlaag

Een zeer pover NEO heeft toch nog de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. De ploeg heeft...
15-09-2024