De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom vooral op de afhaalmaaltijden. Bij Restaurant Dorset is dat al niet anders. “Maar”, vertelt Willem Dankers, “in onze genen zit nu eenmaal dat we graag in mogelijkheden denken en niet in problemen en zo kwamen we deze keer op heel iets anders.” Dat ‘anders’ manifesteert zich in een loterij, waarin de winnaar thuis óf op een door hemzelf gekozen locatie aan de eettafel wordt verrast op een zespersoons diner met alles erop-en-eraan. De chef komt zelf mee en zorgt ter plekke voor de bereiding.
‘Hoe mooi kan het zijn?’
“We wilden gewoon eens iets leuks doen”, vult de uitbater aan. “Geluk zit ‘m in de kleine dingen, in de momenten. En hoe mooi is het dan om ook een restaurantmoment te beleven? In je eigen omgeving, zonder de sores van voorbereiding of nasleep…” In het plan van Willem Dankers komen hij of chef-kok Davy Roord bij de winnaar van de loterij, bereiden het diner, serveren het uit, zorgen voor het servies en bestek, de wijn en andere dranken, en na afloop nemen ze zelfs de afwas voor hun rekening. “Een grootse culinaire avond dus in een eigen intieme omgeving. Hoe mooi kan het zijn?”
Loten à 25 euro zijn tot en met maandag 12 april te bestellen via de website van Eventbrite. Een dag later verricht dorpsmanager Ruben Baartman de trekking van de gelukkige winnaar. (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.